Ajanvaraus

Kauppa

Yhteystiedot

Tutustu

Asiakastarinoita
​​​​​​​

Minna

”Liikunta kannatteli elämän kriiseissä ja auttoi toipumaan”
Minna Tähtinen, 46v


”Minulla oli takana pitkä tauko liikkumisesta, kun 7 vuotta sitten ajattelin, että nyt on aika tehdä jotain. Lapset olivat jo sen verran isoja, etteivät tarvinneet äitiä koko ajan, ja aikaa vapautui omille harrastuksille.
Työkaverin suosituksesta kävin tutustumassa Salukseen ja jäin asiakkaaksi. Liikuin todella paljon, mutta ennen kaikkea liikkumisen riemu ja ilo edellä.

Tilanteeseen tuli stoppi, kun vanhempani menehtyivät. Kaikki energia meni kodin ja töiden pyörittämiseen. Voimavarani eivät riittäneet enää liikkumiseen. Liikunta otti enemmän kuin antoi.

Kului vuosi, jos toinenkin, ja kaipasin liikunnan tuomaa hyvää fiilistä. Sitten korona alkoi jyllätä maailmalla ja tuli kaikenlaisia rajoituksia. Mietin, uskallanko ottaa jäsenyyttä.

Vuosi sitten näihin aikoihin avioero mullisti elämää jälleen. Olin voinut huonosti jo pitkään ja tarvitsin jotain, mikä tuottaa itselleni hyvää oloa ja jaksamista. Liikunnasta tuli terapiamuoto. Tuntui hyvältä kokea polte lihaksessa sydämen sijaan.

Säännöllisen liikunnan seurauksena painokin alkoi lähteä kuin itsestään ja vaatteet roikkua päällä. Kiinnitin enemmän huomiota ruokavalioon ja tein parempia valintoja. Pidin ruokailurytmin säännöllisenä ja pienensin annoskokoja. Söin tavallista kotiruokaa ja vähensin herkkuja. Ihan perusjuttuja maalaisjärjellä.

Paino on tippunut 35 kiloa! Aiemmin käytin vaatekokoa 52-54 ja nykyisin vaatteeni ovat kokoa 40-44. Nyt keskityn kiinteytymiseen, mutta en ota siitä mitään paineita. Jos saisin vielä 5 kiloa pois, niin olisin samassa pisteessä kuin nuorempana.

Saluksen hyvä ilmapiiri ja monipuolinen ryhmäliikuntatarjonta kannustivat jatkamaan. Bodycombat on ihan lempparini! En treenaa kuntosalilla, mutta rakastan rankkoja jumppia. Muita suosikkejani ovat “Hanuri ja haba” eli Reisi-vatsa-pakara ja Vahva ylävartalo. Pidän yleensä kaksi lepopäivää viikossa.

Töiden ohella Salus on elämäni, ja kuntoilusta on tullut pysyvä osa arkeani. Liikunta on tuonut iloa elämän myrskyihin. Siihen miinaan en enää astu, että luopuisin liikunnasta kokonaan.

Saluksen henkilökunta on loistavaa ja aina superystävällistä. En ole koskaan saanut ikävää vastausta kysymyksiini ja aina on tervetullut olo. Menen jumppaan usein suoraan töistä ja pari kertaa kengät ovat jääneet matkasta. On vain viitattu kintaalla, että ei haittaa. Se kertoo paljon.

Saluksen asiakaskirjo on todella laaja. Kaikenikäiset ja -kokoiset mahtuvat joukkoon, vaikka olisi liikuntavammakin. Saluksella saa olla juuri sellainen kuin on.

Myös oma terveydentilani on kohentunut huomattavasti ja olen saanut verenpainelääkkeet pois. Olen tyytyväinen kulkemaani matkaan. Erosta seurasi hyvää, ja olen päässyt juurille itseni kanssa!”


Venla

”Kuntosalijännityksen tilalle tuli uusi aktiivinen elämäntapa”
Venla Jokivuori


Pohdin pitkään, että elämään pitäisi saada jotain liikunnallista opintojen ja töiden vastapainoksi. Välillä tein jopa kahta työtä opintojen ohessa ja oma aika oli kortilla.

Olin kuullut Saluksesta paljon hyvää, mutta aloittamisen kynnys oli korkea. En ollut koskaan aiemmin käynyt kuntosalilla ja vastassa oli ihan uusi maailma. Tutkin eri vaihtoehtoja netistä pitkään. Saluksen sivuilta löysin personal trainer Iinan. Kiinnostukseni heräsi oitis ja rohkaistuin laittamaan Iinalle sähköpostia. Kerroin taustastani ja peloistani. Iina vastasi rempseästi, että totta kai hän auttaa.

Huhtikuun alussa 2022 tapasimme Iinan kanssa ensimmäistä kertaa. Juttelimme taustastani ja tavoitteistani. Minulla oli hieman ylipainoa ja se häiritsi itseäni. Mietin, uskallanko mennä salille, kun en ole ennestään ”sporttinen”. Iina tuki ja kannusti, että pääsemme yhdessä eteenpäin. Teimme lähtötilanteen kartoituksen ja kehonkoostumusmittauksen, joiden pohjalta Iina suunnitteli ensimmäisen treeniohjelman ja ruokavalion. Kävimme ne tarkasti läpi.

Alkuun treenasimme useamman kerran yhdessä, jotta opin tuntemaan liikkeet ja laitteet. Ensimmäinen treenikerta yksin jännitti kovasti. Stressasin sitä pitkään ja suunnittelin, milloin olisi hyvä kellonaika mennä. Siitä se lähti! Ensimmäisen kuukauden jälkeen huomasin, miten mukavaa salilla käyminen olikaan. Ilmapiiri oli todella ystävällinen. Respan Mialla oli aina ihana vastaanotto, ja usein jäin juttelemaan hänen kanssaan. Olin tullut oikeaan paikkaan. Teimme ensimmäistä treeniohjelmaa useamman kuukauden. Tarkoitus oli luoda hyvä pohja vahvistamalla yleiskuntoja ja lihaskuntoa.

Kesäkuussa 2021 valmistuin LVI-insinööriksi. Työelämään siirtyminen toi enemmän vapaa-aikaa, ja pystyin panostamaan enemmän itseeni. Samoihin aikoihin oli myös ensimmäinen tsekkaus. Yllätyin, kuinka hyvin ohjelma oli lähtenyt käyntiin ja tuloksia alkanut tulla!

Seuraavassa treeniohjelmassa mukaan tuli enemmän voimapuolta. Pikkuhiljaa lähdettiin hakemaan kestävyyttä ja aerobista puolta. Iina on ollut tukenani koko matkani ajan ja neuvonut kaikissa tilanteissa. Olen saanut Iinasta mahtavan kaverin. Olemme todella samanhenkisiä ja viestittelemme paljon. Iina on eläväinen ja iloinen persoona, jonka fiilis tarttuu huonoinakin päivinä. Jo alussa ajattelin, että kaikki tai ei mitään! Otin PT-kertojen maksimimäärän, 50 x 30 min, ja olen ottanut saman satsin uudelleen. Pyrimme Iinan kanssa näkemään kerran viikossa. Minulla on vielä paljon opittavaa ja haluan olla varma, että liikkeet menevät teknisesti oikein. Treenaaminen on turvallisempaa ja on helpompaa kokeilla omia rajoja.

Pitkään olin todella kriittinen itseäni kohtaan, enkä uskaltanut käydä vaa’alla tai ottaa valokuvia itsestäni. Viimeisen mittauksen teimme marraskuussa ja paino oli pudonnut 6 kiloa! Rasvan määrä oli tippunut ja kroppaan oli tullut enemmän lihasta. Olen noudattanut ruokavaliota tarkkaan ja matkan varrella olemme fiksailleet sitä yhdessä Iinan kanssa. Nyt vedän tiukempaa linjaa, sillä tavoitteenani on ”kesäkunto”, mutta järkevällä toteutuksella. Pidän kiinni tasaisista ruokailuväleistä varmistaen, että saan tarpeeksi rasvaa, niin ei tarvitse nälässä olla. Ennen söin todella epäsäännöllisesti, mutta säännöllinen ruokailurytmi on vähentänyt nälän tunnetta.

Käyn salilla 3-4 kertaa viikossa ja mahdollisuuksien mukaan lenkkeilen muina päivinä. Muutos aiempaan on valtava, kun en tehnyt mitään! Voin myös henkisesti paljon paremmin. En ole tajunnutkaan, kuinka hyvän olon liikunnasta voi saada!
Liikunnasta on tullut rakas oma harrastus, joka tuo vastapainoa töiden hektisyydelle. Sali on oma kuplansa, jossa ei tarvitse miettiä mitään muuta, ja se on aika vapauttavaa.

Saluksella kaikki ovat tervetulleita ja otetaan vastaan lämpimästi. Asiakkaita kuunnellaan ja kehitysehdotuksille ollaan avoimia. Saluksella on oma spesiaali fiilis!”


Mika

“Parasta fiilis tulee ryhmäliikunnasta”
Mika Summanen, 40v


“Jo ennen Salusta osallistuin aktiivisesti ryhmäliikuntatunneille. Tutustuin Saluksen ohjaajaan Hanneen, kun kävin hänen ohjaamillaan tunneilla toisen paikkakunnan kuntosalilla. Hanne vinkkasi, että saattaisin tykätä Bodyattack-tunneista. Niistä tuli oma juttuni ensi treenistä lähtien!

Liityin Hannen perässä Salukselle, kun Bodyattack-tunnit poistuivat silloisen kuntosalini valikoimasta. Bodyattackin ohella muita vakkarituntejani ovat Bodystep ja Bodybalance. Välillä tulee kokeiltua myös Sh’Bam-tunteja.

Olen käynyt Saluksen ryhmäliikuntatunneilla jo 10 vuotta, ja niissä on aivan oma tunnelmansa! Kaikilla on hyvä fiilis ja ohjaajat ovat huippuja. Tarvitsen jonkun piiskaamaan, jotta saan kaiken irti treenistä. Parasta on heti tunnin jälkeen tuleva välitön hyvä fiilis, jota ei saa mistään muualta.

Alkuun innostuin ryhmäliikuntatunneista jopa vähän liikaa. Saatoin käydä 3-5 Bodyattack-tunnilla viikossa ja siihen vielä Bodystepit päälle.

Hannen ohella tutustuin tunneilla Saluksen ryhmäliikuntavastaavaan Krisseen, joka sitten toppuutteli pysymään välillä kotona. Paikkoja oli alkanut hajota, kun kroppa ei saanut riittävästi lepoa.

Sittemmin olen löytänyt omaan arkeen sopivan treenirytmin. Käyn ryhmäliikuntatunneilla yleensä tiistaisin ja sunnuntaisin. Bodyattack, Bodystep ja Bodybalance muodostavat toisiaan tasapainoittavan hyvän kokonaisuuden.

Aikataulujen puitteissa saatan toisinaan uskaltautua kokeilemaan askelia perjantain Dance-tunnilla. Työasiat unohtuvat äkkiä, kun miettii pyörähdyksiä ja tanssiaskelia.

Saluksella ehdottomasti parasta on hyvä fiilis. Kaikki ovat täysillä mukana ja naamat tulevat tutuksi, kun käy samoilla tunneilla viikoittain. Hauskaa pitäessä kunto kasvaa lähes huomaamatta, mikä on vain plussaa.

Laajan ryhmäliikuntatarjonnan lisäksi Saluksella järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Osallistun niihin aina, kun ne vain mahtuvat kalenteriini.

Taannoin olin vähän myöhässä Saluksen Les Mills Mix-tapahtumaan ilmoittautumisen kanssa, mutta sain itseni jonopaikalle. Edeltävänä päivänä sain viestin, että tapahtumaan on auennut peruutuspaikka ja pääsen mukaan. Loppupäivän olin yhtä hymyä Teams-palavereissa. Salukselle mentäessä fiilis on kuin tulisi kotiin.”


Viisikymppinen nainen

”Saluksen jumpat saivat painon putoamaan ja rikkinäisen kropan eheytymään”
Nainen +50v

​​​​​​​
”Olen aina harrastanut liikuntaa, pienestä tytöstä pitäen. Aikuisiällä työkiireet veivät mennessään. Kehonhuolto ja peruskunnon ylläpito unohtuivat, ja panostin vain koviin treeneihin.

Harrastinkin 10 vuotta crossfittiä, ajatuksena liikkua täysillä silloin kun aikaa liikunnalle uhrasin. Kustannuksena oli se, että paikkoja alkoi prakata. Sain vaivakseni tenniskyynärpään sekä välilevypullistumia niskassa ja selässä. Polven kierukkakin hajosi.

Koronan myötä kohtasin pakollisen pysähtymisen, kun kalenterini tyhjentyi työmatkoista ja siirryttiin etätöihin. Tuntui, että puoli vuotta vain nukun pitkään kertynyttä uupumusta pois. Kävelin paljon metsässä. Alkoi syntyä ajatus siitä, että jonkinlainen muutos on tehtävä.

Lokakuussa 2020 aloitin Saluksella. Päätökseeni vaikutti laaja ryhmäliikuntatarjonta, ja iloinen vastaanotto. Salitreeni ei yhtään napannut, vaan jumpat houkuttelivat vuosikausien jumppatauon jälkeen. Respan työntekijä oli todella ystävällinen. Hänen ansiostaan tuli heti tervetullut fiilis.

Huomasin muutenkin poikkeuksellisen mukavan ilmapiirin pian. En tuntenut Järvenpään alueelta ketään, mutta silti aistin lämpimän ja välittömän fiiliksen Saluksella. Kukaan ei koskaan katsonut kieroon, vaikken ollut ulkoisesti ”kondiksessa”.

Crossfitin ja koko elämän liikunnallisen taustani ansiosta liikkeiden teknistä osaamista kuitenkin oli kertynyt ja paljon. Minun olikin helppo lähteä myös lihaskuntotunneille. Painoa alkoi pudota äkkiä, kun aloin käydä aktiivisesti erilaisissa jumpissa. Kehonhallinta, liikkuvuus ja tasapaino lähtivät myös parantumaan, ja siitä käy eniten kiittäminen Bodybalance -tunteja. Myös pilateksesta ja joogasta on ollut iso apu.

Polvivammani takia en ole voinut tehdä asioita normaalisti. Olen joutunut välttelemään esimerkiksi kyykkyjä. Silti minut on toivotettu tunneille aina tervetulleeksi. Ohjaajista esimerkiksi Johanna on aina tsempannut minua ja todennut, että teet mitä pystyt.

Raajarikkonakin saa siis tulla tunneille, ja ohjaajat etsivät aina sopivat variaatiot ja muunnelmat asiakkaan tarpeen mukaan. Tällainen suhtautuminen yllätti minut erittäin positiivisesti!

Johanna ohjaa Bodybalancea todella hyvin. Kun kuuntelee hänen tarkkoja ohjeitaan, saa tunnista oikeasti tosi tehokkaan treenin. Toinen suosikkini ovat PowerMethod -tunnit. Keski-ikäisenä on erityisen tärkeää pitää huolta lihaskunnosta. Saluksen tunneista saa laadittua itselleen erinomaisen kattauksen, joka kehittää voimaa ja kehonhallintaa, hoitaen samalla kehon lisäksi myös mieltä.

Saluksesta on muodostunut minulle tärkeä kotipesä. Suosittelen Salusta ja sen loistavaa jumppatarjontaa lämpimästi!”