Ajanvaraus

Kauppa

Yhteystiedot

Tutustu

Yrittäjien tarinat
​​​​​​​

Johanna Ronkainen

Kuntokeskusmaailma tuli minulle tutuksi 80-luvun loppupuolella. Aloitin ohjaaja urani Oulussa 1988 ja olen ohjannut siitä saakka tunteja. Koulutukseltani olen lastentarhanope ja työskentelin mm Järvenpään kaupungilla n 15 vuotta ennen kuin siirryin kokonaan liikunta-alalle. Olen harrastanut liikuntaa aina ja olosuhteidenkin ansiosta, sillä kasvoin urheilukentän, luistinratojen, hiihtolatujen ja laskettelurinteiden lähistöllä. Liikunta-alan koulutuksia minulle on vuosien varrella kertynyt useita painottuen ryhmäliikuntaan sekä olen myös kouluttautunut F.A.F Personal Traineriksi. Kunto Saluksella aloitin tuntien ohjaamisen vuonna 1998. Olimme juuri muuttaneet Oulusta Järvenpäähän ja odotin toista lastani. Jumpilla oli hurjan hauskaa, hiki virtasi ja Tunnesalin tunneillla saattoi olla jopa 50 henkeä! Saluksella liikutaan edelleen samalla ilolla kuin silloinkin; tunneilla pidetään hauskaa ja hiki virtaa.

Aikanaan haaveilin liikunnanopettajan ammatista, mutta ne haaveet vaihtuivat uusiin kun löysin Jane Fondan jumpat ja Aerobicin! :) Silloinen meininki jumpilla on aika lennokasta, lapatuesta, syvistä vatsalihaksista tai lantionhallinnasta ei juuri puhuttu niin kuin nykyään tehdään. Jumppien ohjaaminen on ihan oma ihana maailmansa ja yhdessä liikkuminen on hieno kokemus. Ohjaajana otan huomioon kaiken tasoiset liikkujat, haluan että tunnilla jokainen kokee onnistumisen tunteita. Nykyisin ryhmäliikuntatarjonta on todella monipuolista ja erilaisia tunteja on paljon tarjolla. Myös kuntosaliharjoittelun merkitys on noussut tärkeäksi osaksi oman hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämiseksi. Jokainen voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa liikunnalla ja siksi kannustankin tutustumaan Saluksen jumppatarjontaan ja kuntosaliin!

Vuonna 2013 minulle tarjoutui tilaisuus siirtyä kokonaan työskentelemään liikunnan parissa. V. 2020 unelmani toteutui ja ryhdyimme yrittäjiksi Piian ja Kristiinan kanssa. Jaksan yhä edelleen innostua ohjaamisesta, muiden työtehtävien ohella. Vastaan monesta sekalaisesta mutta tärkeästä asiasta Saluksella. Teen paljon asioita taustalla ja huolehdin siitä, että kaikki toimii kuten pitää.

Saluksessa on parasta fiilis. Asiakkaamme tuovat salille ja jumppiin rennon tunnelman. Asiakkaiden kanssa voimme jutella päivän asioista ja yhtälailla Saluksen liikuntapalveluiden kehittämisestä hyvässä hengessä. Parasta on myös ihan mielettömän sitoutuneet ja ammattitaitoiset työntekijät ja yhteistyökumppanit. Ja totta kai yrittäjä-kollegat Piia ja Kristiina.

Nykyisin minulla on kaksi jo aikuista lasta. Asun puolisoni ja kahden Westien kanssa Järvenpäässä. Liikunta on <3


Kristiina Tirranen


Salus on ollut tärkeä osa elämääni nuoresta asti. Aloitin jäsenenä vuonna 1996 ollessani vain14-vuotias, tuolloin voimisteluvalmentajani sanoi, että pitää mennä salille! Tieni Saluksella jäsenestä ryhmäliikuntaohjaajaksi, ja sittemmin ryhmäliikuntavastaavasta aina omistajaksi asti tuntuu luontevalta jatkumolta. Salus on aina ollut minulle rakas, lämminhenkinen paikka, jossa on hyvä olla ja työskennellä.

Liikunnasta tuli päätyö vuosien varrella, ikään kuin sivujuonteena. Olen sosionomi AMK koulutukseltani ja toiminut aiemmin lastentarhanopettajana. Siinä kohtaa, kun olin saanut perheen perustettua (minulla on 2009 ja 2011 syntyneet pojat), halusin opiskella jotakin ihan uutta alaa. Oli vuosi 2014. Harkitsin lähteväni opiskelemaan kampaajaksi tai leipuri-kondiittoriksi. Mutta sitten Johanna soitti ja houkutteli minut Saluksen ryhmäliikuntavastaavaksi. Olin ohjannut Saluksella jumppia aina vuodesta 2007 asti, muualla jo muutamia vuosia aiemmin. Aiempi ryhmäliikuntavastaava oli ilmeisesti pohtinut minua tehtävään. Hetken pohdittuani tartuin haasteeseen, enkä katunut päätöstä.

Olen aina ollut liikunnallinen, ja lajeinani oli nuorena joukkuevoimistelu sekä kilpa-aerobic, olen henkeen ja vereen "jumppapirkko". Nämä lajit alustivat hienosti jumppaohjaajan työtä; sekin on tavallaan esiintymistä. En kuitenkaan nuorempana suunnitellut missään vaiheessa, että alkaisin ohjata ryhmäliikuntaa, saati että liikunnasta tulisi työ. Asiat tapahtuivat tavallaan vahingossa, mutta jälkikäteen ajatellen kaikessa on ollut tarkoituksensa.

Liikunta imaisi mukaansa, ja sillä tiellä ollaan ja porskutetaan yhä. Hienointa työssäni on jumppien ohjaaminen. Rakastan saada liikkua yhdessä asiakkaidemme kanssa ja meillä Saluksella onkin ihan super mukavat asiakkaat!

Mieheni toimii Saluksella PT:nä ja olemme alkaneet silloin tällöin ottaa poikiammekin mukaan salille, he ovat ikätasolleen sopivalla tavalla jo saaneet makua saliharjoittelusta! Onkin mukavaa välillä voida mennä koko perheen voimin käymään salilla ja juurruttaa innostuksen siemen myös omiin lapsiin!

Piia Pennanen


Olen harrastanut pienestä pitäen tosi monipuolisesti liikuntaa. Yleisurheilu oli päälajini, ja se ohella mukana on ollut niin jalkapallo, salibandy, lentopallo, ratsastus kuin laskettelukin. Olen aina ollut innokas kokeilemaan ja tekemään.

Yrittäjyys olikin jo nuoresta asti ajatuksissa, ehkä myös siksi että suvussani on muutamia K-kauppiaita. Lähdin opiskelemaan tradenomiksi, ja valitsin yrittäjyyden suuntautumisvaihtoehdoksi. Koko opiskeluajan olin opintojen ohella kaupassa töissä ja kävin myös haastattelussa Keskon kauppiaskoulutukseen.
En kuitenkaan lähtenyt sille tielle. Valmistuttuani päädyin työskentelemään Leaderille urheilulisäravinteiden pariin. Työssä kertyi paljon kontakteja alalle. Sitten päädyin työpaikkaan, jossa en oikein viihtynyt. Halusin tehdä jotakin muuta, ja päätin aloittaa personal trainer -opinnot, koska liikunta-ala veti kovasti puoleensa.

Perustin yrityksen ja työskentelin aluksi päivätyön ohessa PT-koulutuksesta valmistuttuani, vetäen PT-valmennuksia sekä laihdutus- ja pienryhmiä muutamilla saleilla. Sitten jätin päivätyöt ja jäin kokoaikaisesti yrittäjäksi. Reilun puolen vuoden kuluttua eteeni tarjoutui yhtäkkiä kontaktieni kautta mahdollisuus ostaa kuntosali Korsosta! Kumppanina oli Jussi, joka oli myös Saluksen taustajoukoissa. Lähdin rohkeasti saliomistajuuteen. Vuosi oli tuolloin 2012. Tuosta asti seurasin sivusta Saluksen toimintaa.
Vuosien aikana saleja on tullut mukaan kaksi muutakin, ja vuonna 2020 lähdin innoissani osa-omistajaksi Salukselle Johannan ja Kristiinan kanssa, kun mahdollisuus siihen tarjoutui.

Yrittäjämatkallani vastaan on tullut yllättäviäkin tilanteita, kun olen niin sanotusti yrittäjän roolissa käärinyt hihat…
Esimerkiksi ensimmäinen jumppatuntiohjaukseni tapahtui aivan extempore, kun olin Vidan respassa töissä ja jumppatunnille ei saapunutkaan ohjaajaa, joten hyppäsin spontaanisti asiakkaiden eteen ohjaamaan tuntia ilman mitään suunnitelmaa. Itse en ole siis varsinaisesti ryhmäliikuntaohjaaja taustaltani, vaan enemmän keskittynyt yksilövalmennukseen, toiminnalliseen treeniin ja crossfittiin. Mutta joitakin tunteja on kalenterissa minullakin vuosien varrella ollut. Ja heittäydyn kuitenkin aina tarpeen mukaan ja venyn tilanteiden vaatimalla tavalla – se kuuluu yrittäjyyteen!

Minulla on Kristiinan ja Johannan tapaan kaksi lasta, tosin he ovat nuorempia: syntyneet 2016 ja 2018.